Flygande start...

Det var ju tur att jag varit så smart att gå upp tidigt hela helgen, för det blev inte så jobbigt att gå upp 05.00 på måndagsmorgonen. Det var faktiskt jätte roligt att komma tillbaka till jobbet, fick många välkomskramar och glada tillrop att : nu är ordningen återställd när Häxan är tillbaka!  Det värmer i själen att få ett sånt mottagande :)
Sen var det som om man satte sig på X2000 för dagen gick sååå fort och jätte mycket att göra. När klockan var 15.00 stack vår ekonomitjej Hannah och jag på bio och såg Harry Potter. Vi är bägge stora Harry fans. Jag har läst alla böckerna en så där 3-4ggr.=) Filmen var bra, men de hade ändrat lite i storyn. Men det värsta var att det var som att sitta i ett kylskåp...brrrrrrr Vi satt och huttrade i 2.40tim Fattar inte att de måste ha AC på för fullt. Men Rara Sara berättade att så är det alltid. Så när hon går på bio tar hon extra kläder. Men då vet man ju det till nästa gång.
Hoppas att ni får en bra dag!
Smack Smack

Kapten Plums.....

Som alltid var det fredagsmiddag, Kjelle och Stephan kom. Det blev Kyckling,ris å curry, mums. Sen blev det några parti kort. För en gång skull fick jag vinna ett parti :) Men som tur var va de flesta så trötta att det inte blev så sent. På lördagen tog jag det lugnt. Mannen stack med båten till Åkersberga för att träffa sina gamla barndomskamrater. Jag penlade mellan soffan och solstolen. Det var ganska kalla vindar. Chippen kom ner och bjöd på en mellis och lite goda garvisar. Kändes lite vemodigt att semestern var till enda och sommaren börjar lida mot sitt slut. Men man får väl hoppas att vi får en riktigt skön höst med många sprakande färger.
Vid 12-tiden på natten hörde jag att mannen kom hem. Gick ner för att skälla lite på honom att han var så sen. Han lovade nämligen att vara hemma vid 17-18-tiden. Där stod han i köket och skakade...totalt dyngsur..ha ha ha ha. Han hade naturligtvis trillat överbord när han skulle lägga till. Snubblat över kapellet å "kanske lite" för hög fart. Kunde då inte skälla på honom utan bäddade ner honom istället. Så nu har Stephan döpt om honom till Kapten Plums ha ha ha! Å igår kom båtmeken förbi med en badring (för barn) och några badankor. Skönt att min grundstötning är bortglömd :)
På söndagsmorgonen åkte jag och tränade och lät Plums ligga kvar i soffan och "slicka såren". Åkte sen ner till Gården och tog en fika med "gänget"
Smack Smack

En fortsättning på förra inlägget...

Ha ha, dessa bilder skulle ju ligga sist i förra inlägget men jag vet inte vad som hände. Kan väl bara säga: Jag och datorer är inte de allra bästa vänner! Men kära vänner, nu är ni iallafall lite uppdaterade vad som hänt här hemma på gården. Vad har hänt på er semester kan man ju undra???
Stora kramar till er alla
Smack Smack!

Sommar, sommar, sommar....

Jaha, då är nästan semestern slut, bara några få dagar kvar. Men vi har haft det underbart.
Jo det är ju klart att det inte började så bra med en veckas sjukskrivning och cortison tabletter för att kunna andas. Det var det där jävla viruset som jag fick före midsommar som spökade. Trodde ett tag att det var svininfluensan, med tanke på min tur i sjukdommar..ha ha ha! Men jag måste verkligen börja tänka på hur jag ska få motivation till att sluta att röka. Läkaren sa att det var "lite" missljud på lungorna, å KOL verkar ju inget kul att ha. Kommer ihåg när min faster var ute hos oss innan hon dog och hade syrgasen med sig. Fast det var ju hjärtat som la av på henne.
Nä nog nu om det....
Sommar och semester var det ju.....
Vi har varit hemma, fast ute på sjön, ja det där att man är hemma på mammas gata. Det tar 10minuter så ligger man där på sin älskade lilla holme Sågbälgen och njuter av en god bok, mat och vin.
Det var verkligen det bästa jag gjort att flytta hit. Nära till hela skärgården och nära till stan. Det tar oss 1 timme att komma till mamma&pappa i Norrtälje, med bil tar det minst 1,5tim om färjorna går som de ska.

Fast det är lustigt, att före semestern gör upp en massa planer vad man ska göra, vilka man ska hälsa på osv.... Men vi blir som Skalman...det går jävligt långsamt och vissa saker händer inte alls. Men så ska väl en semester vara??? Om man inte har barn förstås, de behöver ju lite mer stimulans ett ett "gammalt par" ha ha ha......
Men vad har vi gjort då under dessa 4veckor...En sak vi har gjort är ÄTIT,ÄTIT,ÄTIT,ÄTIT, ja fy faan vad vi har tryckt i oss god mat.
En dag hade vi bestämt att vi skulle till Bullandö för att tanka och äta en sen lunch. Det blev pannbiff, kantarellsås, potatis och rårörda lingon. Saken är den att deras pannbiffar är gigantus stora, men de lagar dem sååå gott att jag klämde i mig HELA portionen. Det skulle jag inte ha gjort, för när vi var på väg hem kände jag att jag ville sätta fingrarna i halsen för att jag var för mätt. Nu gjorde jag ju inte det, men jag lärde mig en läxa att inte vara för girig..ha ha ha Jag var faktiskt mätt på morgonen efter t.o.m.
Sen en dag var Stephan, Tomas, Mannen och jag på Svartsjökrog, å kan ni tänka er..jag beställde in LAX (för de som inte vet äter jag ALDRIG fisk) Den var en örtmarinerad och chevré ungsbakad. Det smakade inte fisk, den var himelskt god. Där rök nästan hela tallriken..:) Det var askul och se grabbarnas miner när jag beställde och mumsade i mig.
 Ja, ja, nog om vårt frosseri...hahahaha!

Sen kom Henry och Dittan på besök till Stephan, de åkte ut med träbåten i 4dagar och mös Vi åkte och mötte upp dem en dag. Saken är att jag har inte sett dem sen de flyttade till skåne 1980. Men det är ju så med vissa gamla vänner, man möts och uppdaterar sig och sen njuter man av varandras sällskapDet var en underbart trevlig dag. De drog upp en massa minnen som jag helt glömt bort och var jätte roligt att höra igen. Bl.a att jag kommit med 4 kattungar från pappas polisstation som ingen ville ha. De blev av med 2 och fick behålla 2. Så är det med sanna djurvänner :)

Sen har "ungarna" varit ute. Nina kom ut med nya pojvännen och vi hade en trevlig eftermiddag, synd bara att jag råkade läsa busstabellen fel så de fick gå till Hemmesta. Sorry gullet, det var inte alls min mening :(
Även "yrvädret" Casco kom ut å henne skällde jag lite på eftersom hon av någon jävla andledning har börjat röka. Kan inte förstå att man börjar att röka när man är 20år, men men, jag ska väl inte lägga mig i det......

Vår kompis "Terren" Tomas har lyckats få hyra en kåk här på gården så han hade en liten inflyttningsfest som var jätte trevligBilderna visar Kjelle med damsällskap, Totten som är ett allt i allo på gården och är världens goaste, Tomas "Terren" och Chippens älste son Ludde som varken pratar eller vill titta på mig... Vet inte vad det är men jag är visst jävligt läskig..ha ha ha. Söt är han iaf.

Här kommer lite andra sköna sommarbilder

RSS 2.0