Undrar varför våren alltid går sååå fort...

Upptäckte att det var nästan 14dagar sedan jag skrev. Tiden går så fort så har på våren. Man ska fixa med båten, altanen, njuta av sol och ledighet. Tyvärr var ju vår långledighet vid kristi flygare inte så bra. Inte så kul väder och jag fick min jävla fejkade mens. Det är ju så att jag äter ju sedan 12år tillbaka medicin mot klimakteriet. Försökte ett tag att äta naturmedicin, men tyvärr funkade det inte. Svettades varje timme dygnet runt och gick ner alldeles för mycket i vikt. Så nu måste jag sätta igång mensen var 3dje månad. Och denna gång var det ÖVERJÄVLIGT. Trodde att min högra äggstock skulle sprängas..ha ha. Så jag låg 2 dagar och var inte världens raraste fru :( Men nu verkar det slutet för denna gång..pust..
Naturligtvis hade vi ju Kjelle och Stephan på middag med kort 2dagar. Lika kul och knäppt som vanligt :) Det är roligt att Kjelle har flyttat ut. Han har hyrt in sig hos en kille i "byn"(Torsby)
Förra helgen satte jag potatis, det ska bli kul och se om jag lyckas. Har aldrig gjort det i krukor förut. Arnold har fixat och trixat med båten, så nu väntar vi bara på hans nya stol. Sen jävlar blir det ut och pilka strömming. Jag äter naturligtvis inte denna kattmat men Arnold och Stephan glufsar ju gärna. Själv tycker jag bara att det är jävligt roligt att dra upp dem.. Så jag hoppas att vi kan lägga i denna helg eftersom de har "hotat" med KANONväder.
Idag ska jag åka och träna. Det är kul att jag börjar se resultat av träningen. Snyggare ben och plattare mage. Även armarna börjar få lite form, så kanske är man i beachform när vattnet har blivit varmt och badvänligt :)
Ha en fortsatt skön dag!
Smack Smack


Snygg men osynlig....

Jag har nu lagt till i Rara Saras arbetsbeskrivning att Checka av mig vare morgon...... Det var så att jag hade gjort mig "jävligt" läcker i fredag, klätt mig läckert, och hår och smink på plats. Jag fick många kommentarer från arbetskamrater att jag var läcker... Men när jag kom hem och kollade mig själv i spegeln, hade jag  2 totalt olika örhängen. Ett "tingeltangel" och ett hängande pärla... Va FAAAN kära väninnor såg ni inte det??? Snacka om att inte se fast se.... Berättade det för Casco och lite senare på kvällen satt jag dit örhängenen igen för att kolla om det var någon som tog notis. När jag tar upp det säger Stephan att han hade sett det men trodde att det skulle vara så.....Men Casco, du som brukar ha järnkoll...såg det inte...
När jag upptäckte fadäsen ringde jag direkt till Rara Sara och hon fick sig ett gott skratt, men hon lovade att hon skulle uppdatera sin arbetsbeskrivning, alltid checka av sin kompis så hon är ok!!!
Men visst är det helt otroligt att vi tittar på våra vänner men inte ser/våga säga att nått är knas...
Jag är ju sån att om det är någon på gatan som har en maska på strumpan eller smuts i ansiktet så säger jag till. Men sån är jag....
Så kamrater, våga/ta dig tid att berätta om nått har gått tok för någon annan.
Smack Smack
ps: TJEJTRÄFF den 6/6 och då ska vi fira att vi lever! ds

Jag tror att Casco skulle passa som....

Igår kom älskade lilla Casco ut för att äta fredagsmiddag som för ovanlighetens skull skulle lagas av mig. Arnold hade åkt till Karlstad för att hämta en ny båtstol till mig. Under tiden jag förbereder maten har hon frågestunden: Hur blev det så här... Och hon kan verkligen locka fram minnen, känslor och mycket garvisar om ens liv. Vet inte riktigt hur hon gör, men hon får reda på saker om mig som jag inte berättar för någon/ytters få.. Så jag tror att hon nog skulle satsa på att bli psykolog eller något liknande. Men att se till sitt eget liv måste jag nog erkänna att hon borde göra en "uppryckning"... Inte vidare spännande liv, som jag tycker. VÅGA är nog ett ord hon borde lära sig lite bättre :)
Men det sköna är med henne är att hon får de flesta (förutom Stephan) att "dansa" efter hennes pipa. Och jag säger
 inte det som kritik gentemot henne, mer till oss som torskar. :D
Tack min lilla Psykolog att du finns och att du lockar fram så mycket kul i huvudet!
Smack Smack

Första gången jag känt rädsla för döden...

Knasigt nog är jag uppfostrad med: Vem tar livet av sig först..."Tävlingen" var min mammas,min brors och mitt sätt att överleva min fars terror i familjen. När jag var runt 10år räddade min bror mamma för att inte hoppa i Nybroviken. I samma veva räddade jag min bror att bli mördare. Han stod med min fars tjänstepistol och skulle skjuta honom när han sov. Ibland måste jag erkänna att jag ångrar det beslutet. Kanske hade brorsan inte tagit livet av sig om han hade skjutit gubben och hamnat i finkan.
Men min mamma sa att det var jag som var den som skulle orka att överleva familjen. Nu när jag levt med Arnold dessa år har jag äntligen kommit över denna "tävling". Men härom dagen blev jag sjuk, fick en sjujävla huvudvärk så jag inte kunde vistas i dagsljus. Då fick jag för mig att jag skulle få en hjärnblödning eller en brusten artär som älskade mamsen dog av. Och jag häpnade av att det gjorde mig rädd...Jag vill ju fortsätta, har ju äntligen fått ett liv som jag njuter av. Vill inte lämna Arnold och Stephan själva, hur skulle det gå??? :)
Helt otroligt att man ska komma till insikt när man är 52år, men vad är det de säger..Bättre sent en aldrig..
Love my self end YOU!!
Smack smack!

Vi har en knasig bilmek....

Förra helgen var "vår" bilmek med på fredags/helgmiddag. Jag har känt honom sen tidigt 80-tal. Under den tiden tog han alltid hand om mig. Bodde på min soffa när jag hade lunginflammation och vägrade vara på sjukhus. Alltid tag hand om mina bilar. Eftersom jag var snyggast :) smet jag alltid före i kön när jag behövde hjälp med mina skruttbilar. Till alla andras frustration...ha ha! På Verkstan var det alltid Bob Marley. Har väl inte varit där på 90-talet, men för några månader sedan när jag skulle fixa bilen för att sälja den var jag hos honom. Samma musik, och det tog några minuter så låg jag där i mina snygga kläder och kollade under bilen. Otroligt skönt när man märker att vissa saker aldrig ändrar sig. Och så var det förra helgen när han kom för att äta med oss och naturligtvis spel kort. Han retade Stephan, försvarade mig, och sååå mycket garv. Och han hade varit så gullig att han hade "klätt" upp sig eftersom han skulle på middag. Han har verkligen en stor del av mitt hjärta.
Det är skönt att han har blivit en del av mitt liv igen, Love you Kjelle!

Våren rusar....

Gud va dagarna går fort på våren.  Förra veckan jobbade jag bara 3dagar. Vi har det så bra på jobbet att vi alltid är lediga dag före röd dag. Så Valborg började med att jag åkte till Mannens jobb med några kaffelängder och önskade "grabbarna" Glad Valborg. Det blev mycket uppskattat. Men jag visste att några av dem som tränar på gymet skulle skolka från träningen den dagen, och jag var ju inte sen att påpeka att jag minsann skulle åka och träna.
Efter en hård träning blev det tokshopping i Mölnvik. Blommor, kryddor, jord, vin, mat och naturligtvis SKUMPA! Hittade även en jeansjacka för 149:- ett kap.
Sen hem och njöt i solen och planterade penseér. I år blev det mörklila och ljust oranga. Jätte fint blev det. De hade så mycket fint i butiken, men jag lyckades hålla mig. Vet ju att några frost nätter lär ju komma. Och att släpa in allt i hallen på kvällarna orkar jag inte med.
På kvällen hade Mannen gjort en special Lasagne med enrisrökt sidfläsk och västerbottenost. Världens godaste. Receptet kan ni hitta på : Vad blir det för mat?? (recept.nu) Stephan och vi hade en trevlig kväll i vanlig ordning med kortspel och garv. satte även fram ett kort på mamma eftersom det var hennes födelsedag.
Hela helgen höll vi på att fixa med båten och annat pul. Men även hann vi med att lata oss och njuta av ledigheten.
Hoppas att ni får en bra fortsättning på veckan!
Smack Smack!

RSS 2.0