Såå god mat!

Ja, torsdagens tur till den stora staden blev lyckad. Vi började på Flyt och tog en förrätt bestående av kokta små rödbetor på en bädd av baby spenat, valnötter. Och över det smält chevreé ost och olivolja. Det var såååå jävla gott. Så det tänker vi ha till helgen bl.a. Satt där och tittade avundsjukt på båtarna som slussade i solen. Faan va vi längtar efter vår båt. Men inom 2veckor hoppas jag nu att vi får den.  Efter det tog vi en promis till St Paulsgatan och Texas Longhorn som jag verkligen kan rekommendera till alla. Så vällagat och gott. Inriktningen är stekar, ribbs å så. Älsklingsbarnen kom dit så vi alla hade en trevlig middag fast Stino fick ju sticka tidigare för att börja jobba. Efter det att vi blivit så runda om magarna tog vi en promenad ner till Stinos jobb. Tog in någon frusen drink som knappt gick att dricka, för det kändes som hjärnan frös till is när man drack, inget för mig..
Men jag måste erkänna att det räcker med några timmar inne i stora staden, mycket avgaser och stressade människor. Nä tacka vet jag lugnet på ön!
Smack smack!!

Äntligen!

Mannen har äntligen blivit bättre så vi kan göra något. Naturligtvis kan jag göra något utan honom men det känns inte så bra då. Så jag har mystpysit på altanen och läst om Harry Potter, medan den stackarn har fått legat i mörkret. Men idag ska vi till STAN....
Återkommer med det!!!
Smack!

Dagarna går för fort...

Å så har en vecka gått igen...TIDEN kan du faan stå still ett tag så man hinner med....

Dan före midsommar bjöd jag som vanligt personalen på en gona frukost, alla blir jätte glada öven insiativet, men är det någon som tänker...Faan de tjänar bra på mitt ställe, men ingen tänker att det är så lätt att göra något för andra. Det kostade mig 80spänn för att få alla att le ett litet tag. Men alla tänker att det kan väl företaget göra....bjuda...Ibland tror jag nästan att jag jobbar på samhall, de har det så fucking bra med frukost, frukt, eftermiddagskaka, massage, lediga dan före röd dag å ändå beklagar de sig... Jag blir TOKIG!!!!! De alla borde komma ut i "världen" och se att det är ett fåtal arbetsgivare som tar såååå mycket hand om sina anställda. Men skit i det, jag är iaf otroligt glad att de vill ha mig kvar som inhyrd personal. Jag bugar mig djupt och är evigt tacksam.

Midsommar.....Jobbade på byggdegården, ja ja, jag fixade majstången med löv och blågulaband, sen gick jag bara runt och mös. Bröt in lite då och då för att dansa små grodorna och bas fiol och flöjt....ASKUL! Det var länge sedan jag dansade runt stången. Inte ens Stino när hon var liten var intresserad, men tvingas lite då och då....ha ha ha!
Kalle som äger markerna runt där vi bor är han som håller i hela arret.. Han sprutade ballonggas i munnen på mig och jag pratade som Kalle Anka, ha ha skit roligt tyckte jag.. Jag fick t.o.m en lila ballongkanin av honom som  Brorsan senare förstörde örat på.
Å han Brorsan allså har jag lust att slå ihjäl, men det går ju inte just nu eftersom han fortfarande är sjuk. Men sen, då jävlar ska han få för allt han har lyckats med den här tiden....
Han är så bra till att hetsa mig till saker, som jag inte bör göra. Dricka starksprit t.ex. Natalie var ju smart som kastade nubben över räcket, men inte jag inte.... Här ska vi visa att man är "kvinna" för sin hatt... HA HA HA  Fyy faan vad jag yrslade omkring, men som tur är , är det bara de närmaste vänner som är med sådana här dagar.  Även att jag blev bra så berusad hade jag kul och de andra fick skratta åt mig med mitt vinglande. Men som han sa senare, jag visste att du skulle gå på semester och tyckte det var roligt... TYCKTE DET VAR ROLIGT?????? Bakis i 2dagar....roligt, för vem???? Han har ju inte ens sätt mig sen dess han sparkade av mig utanför grinden i fredagsnatt med orden: Det här får du ta hand om.......till stackars Mannen. Ja jävlar att jag aldrig lär mig.

Vi hade tänkt att åka iväg på en Tallinresa, men tyvärr har Mannen fått en nerv eller något annat knas i kläm i nacken. Och min man är MAN, inte klaga, gå till jobbet med 40graders feber aldrig vara borta... Men igår grät han, och det gjorde mig jävligt orolig. För han gör inte det, gråter allså. Så jag har förstått att det är jävligt allvarligt, men tror ni att jag kan få honom till en läkare eller kotknackare???? Nej, det blir orden: Nä älskade fru, det här kommer att gå över.... Men man får ju hoppas att han vet bäst och att de resterande semesterdagarna kommer göra honom frisk. Fast jag blir jävligt trött på honom att han inte kan träffa en "knådare" som skulle göra det lite lättare. I hopp om att han mår bättre imorgon så ska vi in till stan och gå på bio kanske, men framförallt äta på Texas longhorn, de har de allra bästa spearribbs  i stan och då kan vi passa på att träffa våra älsklingsbarn.
Nu mina kära vänner är det dax för lite lunch och vila. Det är såååå underbart att ha semester!!!! Men stanna tiden lite så jag hinner med att njuta, annars kommer jag sitta vid min växel på måndagsmorgonen och undra vad som hänt....Fast det är väl typiskt mig i hela livet....eller vad säger ni???
Tills dess
SMACK SMACK

Tjo ho!

Ledsen kära vänner att det inte har skrivits på länge, men now i´m back!

Det har varit mycket altan för mig. Jag smyger iväg mina lediga dagar och har någon ursäkt till mannen varför jag måste åka iväg. Men det blir alltid en sväng förbi BRISAK där de har bra priser på blommor,jord,m.m.
Men Mannen har nu börjat lära sig. Parkerar jag utanför grinden är det mycket som skall lastas ur, parkerar jag på garageuppfarten har det inte blivit så dyrt...ha ha ha!! Men jag börjar få det riktigt fint. Snart skall jag lägga upp en bild så ni får se.
I början av juni hade vi tjejträff på Medis. Vi skulle denna gång fira Lilla Syster Yster som fyllt 50år. Som en liten överraskning hade jag ringt hennes gamla barndomsvän Lena. Och när hon dök upp fattade Snus INGENTING...hon förstod först inte att det var Lena, men sen när poletten trillade ner stod hon bara och hoppade upp och ner. En underbar syn. Vi hade en jätte trevlig e.m. Sen skulle jag hem och fortsätta "parta" med grannarna på gården. Min bytesbuss i Hemmesta kom inte så jag tänkte att jag kunde ju lifta hem. Men tji... ingen jävel ville plocka upp en rosa 52åring..JÄVLA SOPOR, faan trodde dom att jag var en rosa alien eller??? Så till slut fick jag ju ringa Mannen: hämta mig......
Brorsan mår ju fortfarande inget vidare, fast han börjar kunna röra på sig lite mer. Jag har fortfarande hand om getterna. Härom dagen hoppade den ena upp på flaket och började "gnaga" på mitt hår. Jag kunde inte få bort honom eftersom jag hade händerna upptagna med vattenpåfyllning. Man får vara glad att han bara "gosade" lite och inte tog en tugga..fniss... Men det är faktiskt lite kul att ta hand om dom, fast det säger jag ju inte till Brorsan..

Sen har älsklingsbarnen äntligen gått ur skolan FÖR ALLTID!!! Grattis ungar. Var ute i Vidja och firade. Det var jätte roligt att träffa alla igen, men alldeles speciellt styvsonen jag inte har sett på 5-6år.
Han har alltid sett bra ut, men nu stålade han av självsäkerhet och var ursnygg. Det har gått bra för honom, men han har inte legat på latsidan för att nå dit han är idag. Vunnit en massa priser i reklamvärlden bl.a
Nu hoppas jag att vi får se varandra lite oftare. Har bjudit in honom till våra fredagsmiddagar som är såå roliga och bomull för själen.
Nu är det bara 2,5 dagar kvar till lite SEMESTER!!!! Vet inte riktigt vad vi ska göra, kanske en liten tripp till Tallin, bara för att se något annat än altanen......
Men vad jag hoppas på allra mest är att vi får båten från meken. Längtar så efter det. Få åka ut i skärgården, dra upp lite strömming och bara glida runt. Ta en bira på någon sjökrog, bara leva!!!!
Jaha mina vänner, nu är ni lite uppdaterade i mitt liv igen.
Nu funkar även datorn hemma, så jag ska väl lyckas skriva lite oftare. Tills dess....
SMACK SMACK!

Ännu än tand.....

Min tand som "spökat" så länge fick inte vara med längre..men jävlar va den satt. Tandis fick trycka i mig lite extra bedövning, det knakade och brakade, men till slut kom den ut. Hela måndagskvällen var en stor plåga med en massa värktabletter och vatten. Det blev inte så mycket sömn. Men idag onsdag känns det som om att allt är ok och att det läker bra. Sen får jag väl se om jag tänker göra ett inplantat i höst. Vad jag förstår kostar det ju "skjortan" att göra, men men det får jag ta ställning till då.
Fick just nu ett samtal från Brorsan att han ligger på Danderyds sjukhus för att han har rasat ner i järvhängnet på jobbet. Örat uppfläkt och kanske en spräckt mjälte. Han väntade på doktorn som var och åt lunch...
Så jag får väl "leka" sjuksyster i helgen, laga mat, vattna getter och vad det nu är han behöver hjälp med den lilla.....
Men man får ju vara glad att det inte var värre, för ett fall på 2meter rakt ner på ryggen är ingen lek, speciellt inte om man vet storleken på Brorsan..ha ha ha!!!
Mer rapporter kommer senare.
Smack smack!


Hjärtförstoring!



I fredags skulle vi som vanligt mötas upp vid bussen och som vanligt hade inte Nino koll på klockan och var på stan när vi klev på bussen. Så Liten och jag åkte till Hemmesta. Men eftersom Nino skulle komma med en lite senare buss var det ju ingen idé att åka hem. Vi stack till Mölnvik och köpte lecakulor. 1tim senare var vi äntligen på väg hem. När vi korkat upp skumpan och fått på oss bikinin sa Nino att hon hade en liten present till mig. Klicka på bilderna ovanför här och läs det gulliga kortet. Sådant får man hjärtförstoring av!!! Har tittat på det varje dag och det värmer än ska jag säga.
Vi var på altanen hela kvällen, åt och drack gott. Men tyvärr går tiden alldeles för fort och hux flux var kl.20.30 och "damerna" skulle till stan.
Hela helgen var Mannen och jag på altanen och mös pös. Planterade lite fler blommor, så nu börjar det verkligen bli fint där ute.  Brorsan kom ner och fick i sig lite mat och paj.
Nu är sommaren här!!!! Njut av det medans du kan för snart kommer regnet, var så säker!!:)
SMACK SMACK

RSS 2.0