Gjorde en Anna Book!

Igår när jag körde hem från jobbet  så kom jag på stadsgården och kollade på mätaren. Ok, jag var upp i 70km, å då började jag skratta. För jag kom ihåg en artikel och löpsedel: Anna Book i vansinnes färd på Stadsgården! Och hon råkade köra i 70km sent på kvällen. Tidningarna kan verkligen få till det.

Idag är det äntligen sista arbetsdagen, å vad händer....Jag vaknade 03.50 med dunder huvudvärk, feber och svullen hals. Är det inte sååå jävla typiskt. Jag har varit frisk hela året och längtat så inåt helvete efter semestern. Så jag kommer dra tidigt idag, snabb handla och åka hem och lägga mig några timmar. Ynk ynk ynk

Vilken låång vecka!

Så är det alltid när man närmar sig semestern. De sista arbetsdagarna är sååå lååånga. Men imorgon mina vänner är det arbetsmuck för ett tag. Det ska bli så skönt att slippa gå upp 5 varje morgon.
I tisdags var jag på Junibacken med min vän Rara Sara och hennes 2 barn. Vi hade jätte trevligt. Å sagotåget var helt fantastiskt. Otroligt fint gjort. Man fick en flash-back från barndommen när man hörde Astrid Lindgren berätta och jag fick nästan tårar i ögonen när hon berättade om Bröderna Lejonhjärta.
Men en miss var ju att vi gick till Djurgården på en tisdag. Det var så jävla mycket folk som skulle till Allsången.  Kändes som om Djurgården skulle sjunka, ha ha
Igår fast det var så vackert väder bestämde jag mig för att städa övervåningen. (Ja, ja vet verkligen knäppt) Men jag putsade fönster, hängde upp nya gardiner(som var för långa) och fejade. Mycket nöjd stack jag ner till Ekbacken där Brorsan och några kompisar var. Låg i vattnet nästan en 1/2 timme, underbart skönt

Vadå regn???

De hade varnat för att det skulle vara dåligt väder hela helgen. Tyckte lite att det skulle vara bra, så man fick lite gjort inne. Men icke då, vi hade en kanonhelg. Jag kom ihåg allt jag skulle handla, lekte säl och på lördagen lurade jag med mig Brorsan för att städa Stresslösa. Han va ju mycket sällsis.... La sig och läsa expressen och somnade så sött. Där fick jag roa mig med att torka spindelväv i tysthet.Hmmmm! På kvällen kom Chippen och hans polare förbi glada i hatten. Kan väl säga att Chippen är gårdens alldeles egna huligan. De ville låna Stresslösa över natten. Och Chippen förklarade att om de inte skulle sköta sig på Stresslösa så skulle han få mig efter sig. Alldeles riktigt....ha ha ha. Tänk att huliganer kan ha respekt för lilla snälla mig..Mohahahamoha
På söndagen var vi nere på gården och tog en fika och grabbarna körde runt båten till Ekbacken. Guud va jag vill ha vår båt i sjön nu!!!!!
Brorsan tyckte att vi nu hade bjudit honom så många gånger på middag, så han tog oss till Lillplogen. Åt gott och sen hem i soffan med matkoma. Å så gick den helgen lika fort över som den kom. Men nu jävlar är det bara 5arbetsdagar kvar!!! HURRA HURRA HURRA
Smack smack på er!

Båten i sjön!

Fast tyvärr inte vår båt..Brorsans projekt har hållit på i 3-4år. En skit fin gammal träbåt. Så igår skulle hon i plurret, hon höll på att sjunka direkt ha ha ha! Men grabbarna fixade ett elverk så de kunde pumpa ur henne. Sen efter 3 timmar var hon tät. Så där kul att han har fått i sin båt och inte vi. Men jag hoppas att på söndag skall det vara vår tur. Håll tummarna allihopa!!!!!!!
Sen kan jag meddela att jag har även idag fredag har fått förtroendet att helg handla. Inte illa med tanke på förra helgen. Så nu har jag beslutsångest vad jag ska köpa för mat.
Hoppas ni alla får en riktigt skön helg!
Smack smack!

Min vackra mamma.

 Det här är min vackra mamma. Det är så synd att hon dog vid så tidig ålder. Jag tänker på henne ofta. Ibland blir jag avundsjuk på vänner som berättar om sina mödrar. Jag vill också ha en mamma att mysa med, gå ut i skogen och plocka bär eller svamp. Jag kommer ihåg när jag var liten då var vi ofta i skogen och plockade det för säsongen. Hon var jätte duktig på att göra saft och sylt.
Hon var hemmafru den stackarn, men bra för mig. Man kunde gå hem på lunchen ifrån skolan och få bra mat.
Mamma är en ängel i himlen som vakar över mig och det känns skönt men ensamt ibland. Nä nu får jag tårar i ögonen.
Puss på er

Utrotning av getingbo!/ Misslyckad mat!

    Vi upptäckte i torsdags att vi fått ett getingbo. Å är det någonting som vi HATAR är det getingar. Så i fredags började Mannen klura på hur vi skulle först dammsuga ut de små äcklerna för att sedan spraya dem till döds...Mohhahaamoha!! Och visst var han klurig?? Så där fick det vara i 2timmar, sen blev det spraya jävlar. De få rackarna som var kvar försökte rädda sig och krypa ut ovanför dörren. Men se, den gubben gick inte. De var för feta, så bara huvudet kom ut. Men nu har det gått några dagar och inga getingar är kvar. Sååå skönt.
Senare på fredagen kom barnen ut och Marcela hade piercat tungan. Vi tråkade henne jätte mycket,(förlåt) men jag har faktiskt jätte svårt för det.
På lördagen flängde jag runt medans Mannen vilade. Åkte ner till Natalie och Killian. Satt i solen och tog 1 glas vin. Nä nu ljög jag. Jag drack 2( fniss...) Sen kom hennes Syster Yster med hund och pojkvän. Snackade ett tag till men började bli lite varm och yrslig så jag gick ner och badade naken. Tänk va skönt det är just att bada naken. Ligga där som en liten säl med magen flytande över vattenlinjen..ha ha.

Sen var det hem för att förbereda maten. Vi skulle ha kycklingwraps. Men jag kanske skall berätta från början. Hemma hos oss är det alltid Mannen som helghandlar eftersom han alltid slutar 13.00 på fredagar å så är det ju han som lagar maten. Men i fredags slutade även jag tidigt och hade med mig bilen till stan. Så jag handlade det vi bestämt. På lördagen när vi skulle börja förbereda var allt väl tills han sa åt mig att plocka fram tunnbröden.....Shit, det hade jag glömt....Mannen kastade det onda ögat på mig lite "lätt" irriterad. Ja ja sa han, vi får väl ta limpa då. Till det skulle han göra en Rohde Islands sås. Men jag tror att han var lite väl irriterad när han gjorde den. För den smakade faan och det gjorde hela rätten också för den delen. Så vi började asgarva och slängde skiten. Lite senare lagade han egg&bacon och det var jätte gott. Men va tror ni, kommer jag få förtroendet igen att helg handla??? ha ha ha!
Stora Smack smack till er alla


Varför mår barnen dåligt???

Hur kommer det sig att barnen av idag mår så dåligt?? Såg någon statistik att var och varannan tonåring äter "deppmedicin". Är det så att vi vuxna inte är där för dem när de växer upp, eller nu?? Svårt för mig att veta eftersom jag aldrig varit morsa. Men när jag ser och hör att älsklingsbarnen mår dåligt vet jag inte vad jag ska göra. De borde ju veta att jag alltid finns där för  dem. Men jag känner att de är tillräckligt vuxna för att ta det beslutet själva. Vill inte lägga mig i eller tjata. Eller är det jag ska göra?? Blir ledsen i själen när jag inte kan hjälpa till. Någon som kan ge mig lite råd???
Ska snart dra från jobbet och ut till getterna och badet. Hoppas ni alla får en riktigt skön helg!
Smack smack!

Lååång vecka!

Äntlingen fredag!!! Det har varit en lång vecka, inte så mycket att göra på jobbet. Men igår hade vi vår tradisionella sillunch som alltid är mycket trevlig. I onsdags så for vi upp till svärföräldrarna. Papsen fyllde 75år. Som alltid lagar mamsen mat för ett helt kompani. När vi stack hemifrån var det fint väder så jag tog med mig badkläder. Men när vi väl var uppe hos dem så små duggade det. Trist:( De har en hund som heter Zoot och han är världens underbaraste. Vi håller alltid på att bråka, så nu är min vänster arm alldeles blåprickig av bitmärken. Å va jag saknar att ha hund.
Måste dra iväg, så jag återkommer...
Smack!


Vicken luring!

I fredags när jag skulle åka hem sa dom på radion att busstrejken var avblåst för tillfället. Jippi tänkte jag och ringde direkt till ungarna och sa att de kunde iaf komma på middag. Men när vi senare satt i solen och åt och drack gott (som vanligt) fick vi reda på att alla bussarna inte skulle komma igång förren på lördagen....Det slutade med att Mannen fick betala taxin så att Stino kunde åka in och jobba. Iof lovade hennes chef att betala taxin, för som hon sa till honom kostade det mer i taxi än vad hon tjänade in på kvällen. Hoppas att hon snart får ett nytt jobb så att hon slipper jobba för den där knäppgöken.
Lördagen var ju en skön dag. Åkte ner till getterna och letade efter katten. Geten var kelsjuk. Fatta hur kul det är med en kelsjuk get...det gör ont!!! Han fattar inte riktigt att han har 2 stora horn som är ivägen. Katten var förmodligen sur för Brorsan hade åkt iväg. Han har fått ett nytt namn av grannungen som är så där 3år. Kacka, ha ha ha det är ett as bra namn på honom tycker jag. Sen ringde barnen och ville göra en repris på gårdagen, så det var bara att hämta upp dem och sen ner till sjön för att ta sig ett dopp. Stino körde.... Efter det fick vi en massa god mat och även efterätt, sen efter det satt vi i matkoma hela gänget. Försökte med kaffe, men blev inget piggare. Tror att jag somnade vid 21.30 tiden. Vaknade med ett ryck vid 00 å fatta ingenting. Snacka om att man har blivit gamling!!!
Å det glömde jag att berätta. När ungarna kom fick vi presenter. Vi hade 5årig bröllopsdag!!!!! Faan va tiden går fort. Vi fick jätte fina skumpaglas och en sån där "kling-klong...som låter i vinden, gjord av bambu. Vet inte vad det kallas, men man får thailandskänsla iaf. De är ena riktiga gullungar!!!  :)
Söndag gick åt städning å allt det där ni vet man tyvärr måste göra fast man inte vill fast jätte skönt efteråt!!
På eftermiddagen åkte vi ner till Kalvandö gårds fik som är jätte mysigt och åt en gona macka å kaffe.
Nu är det "bara" 3veckor till "muck" ett tag från jobbet. Skall bli riktigt skönt. Man får ju hoppas att vädret blir bättre, för än så länge har det inte varit någon höjdare...
Smack smack så länge mina små grisar där ute i cyberrymden!!!

Revanch!!!!

Förlåt mina kära änglar, men idag pekade jag finger åt en stressad bilförare. När vi började vår färd på motorvägen låg han bakom mig. Jag ökade farten för att köra om 2 bilar och sedan svänga in. Men jag gjorde det inte tillräckligt fort, så han går in i höger körfält för att sen svänga ut framför nosen på Baltazar.Det gjorde att jag fick tvärbromsa.:(
Sen när jag kom till Skurubron där det alltid är kö låg han fortfarande i vänster filen. Min fil rullade på, så jag gled förbi honom och pekade finger med ett STORT leende. Jag vet att man inte ska göra så, men det var såååå jävla skönt!!!
Igår höll jag på att bli änka, hemska tanke. Det var en kärring som missat avfarten och fick för sig att backa tillbaka på motorvägen när Mannen kom, han klarade sig p.g.a att han är så bra bilförare. Men det var tvärnit och bresladd som gällde. Han skällde ut kärringen så hon började storböla. Rätt åt henne, själv hade jag ringt snuten så hon hade mist körkortet.
Baltazar fick inga nya tassar igår för det kom en gubbe som hade spik i "foten", å snäll som jag är:) lät jag honom gå före och jag åkte hem och lagade mat som visade sig att grädden  hade skurit sig när jag tog ut den från ugnen. Så där kul....
Smack smack!

Hänsyn, vad är det???

När jag skulle köra hem igår så fullständigt öste det ner. Knappt att torkarna hann med. Och när jag kommer vid gamla stan är det så mycket vatten på gatan att det blev en kaskad av vatten in mot trottoaren. Så jag saktar ju ner naturligtvis och svänger ut lite så att inte alla gående skall bli ännu blötare. Vad händer då tror ni??.....Alla börjar tuta på mig, peka finger, skrika åt mig, för HÄNSYN finns inte i deras värld för dom skall fort fram. Det är likadant på tunnelbanan, alltid JAG ska fram först, skit i att JAG springer omkull en kärring som står ivägen för MIG. Va faan har hänt med folk?? Ingen empati, ingen hänsyn bara JAG JAG JAG...MINA rättigheter får de lära sig i skolan, men inga skyldigheter. Varför lär inte föräldrar nu för tiden sina barn hyfs, vett, hjälpsamhet gentemot sina medmänniskor. Jag blir så trött och ledsen. Men det enda jag kan säga, de får inga stjärnor i himlen. Jag är glad att jag med gott samvete kan säga att jag har ett gäng som är mina som jag ska gotta mig med när jag blir en ängel. Ja, skratta ni, men det vet jag att jag blir:)

Idag ska äntligen Baltazar (min lila bil) få nya tassar. De har varit blankslitna hela året, men idag har jag fått alldeles nya för 2.000:-, höjdarpris!! Kan vara bra nu när jag måste köra in till stan varje dag under strejken. Tackade mina stjärnor igår att jag tog Mannens bil till stan, för jag hade garanterat fått vattenplaning med Baltazar. Det ösregnade hela vägen hem, men när jag körde in på vår grusväg slutade det. Och när jag kom fram till lilla huset sken solen över det. Det är lycka det!!!
Nä, nu är det dax att börja jobba, ha det så länge alla mina älsklingar!
Smack Smack!

Härligt avslut på semestern.

Söndag...sista dagen på semestern :( men vi var bjudna på lunch i Sollenkroka och blev hämtade med båt. En underbar tur till Sollenkroka med Björne som berättade på vägen vem som bodde var bl.a. Riktigt roligt och solen sken. Väl hemma hos honom satt vi på altanen i solen och tog en öl. Fick en underbar lunch med hemodlad potatis och rädisor bl.a. Jätte god potatis, det är så potatis ska smaka. Så till nästa år ska även jag odla potatis i hink, jävligt enkelt. Sen började molnen komma in över ön, så då blev det Mannen som fick köra båten hem. Det var länge sedan jag sett honom sååå lycklig. Köra båt som går fort, det är lycka det..:)
Jaha ja, då var den veckan slut, men den 25juli får vi 4veckor och då har vi båt!!!!!!! (om inget tok händer....)

Men jag måste ärligt säga att när jag kom till jobbet i måndags tyckte jag att det var riktigt kul. Så nu sitter jag här och tok ler åt det vackra vädret utanför, för jag vet att jag kan gå och bada när jag kommer hem..
Vaknade idag 04.40 med ett ryck...Bussstrejk. Sprang ner och kollade text tv. Å mycket riktigt inga bussar, så det var ju bara att göra sig iordning och dra iväg. Men jag trodde nog att det skulle vara mer folk som skulle ta bilen. Hux flux var jag på jobbet och klockan var bara 06.45 1,5tim för tidigt ha ha ha! Typiskt mig! Men imorgon ska Brorsan köra in mig för han behöver min bil på dagen.
Ha en underbar dag mina kära vänner!!!
Smack smack

RSS 2.0