Arbetskamrater blir rädda.....

Jaha, då är det Allhelgonahelg och Rara Sara och jag har dekorerat receptionen och oss själva. Det är jätte roligt att se allas miner, speciellt de besökare som inte känner till att vi brukar spöka ut oss.
Imorgon är vi lediga och det roligaste med det är att vinka av mannen i pyjamas när han går till jobbet. Sann jävla skadeglädje kallas det...mohahahamohahaha!!!
Hoppas att ni alla för en riktigt kul spökhelg!
Puss puss

Svällande hjärta....

Jag får verkligen ett svällande hjärta när jag träffar min älskade dotter. Tänk om jag hade varit så klok när jag var i hennes ålder, då hade säkert mitt liv sett helt annorlunda ut idag. Men vid eftertanke hade jag då aldrig varken haft en Brorsa eller den Man jag har idag.
Efter att hon åkt hem låg Mannen och jag i soffan och fick en massa flashback på vårt liv tillsammans. Stino träffade Mannen första gången på vårt bröllop, efter det blev det när vi skulle ner till hennes mammas bröllop. Minnesbilden när vi sitter på en båt på Vänern och Stino beklagar sig att hon inte vill bo ute i Vidja och ska flytta hem från Laos är klockren. Jag vänder mig till Mannen och säger: Är det ok att hon flyttar in med oss??? Det var en av de bästa beslut vi har gjort gemensamt. För den glädjen vi båda känner när hon kommer till oss är som bomull för själen.
I Love You most in the hole world!!!
Smack Smack!!!

Mohahahamohaha..vem vann....

 Vad säger ni om det här då...? Ja just det, lila häxa vinner över stor älg..
Nä, skämt å sido. Det var så att Puma var ute och hälsade på igår. Och när vi var ute och rastade lite så kom Kalle som äger markerna här. Han hade fällt en älg på dagen och tyckte att Puma skulle få något och "bita" i, så han slängde till henne ett "litet" ben. Han är för rolig för han tror jämt att han kan chocka mig med sina påhitt. Han har nämligen föreställningen att jag är ett litet "östermalmsvåp" men ack vad han har fel.... Jag tyckte ju naturligtvis att det var askul och gick in till de andra, med benet i högsta hugg. Kan väl säga att lilla Puma tyckte inte att det var så smaskens.
Men kul bild blev det iaf, eller hur??
Puss puss

Dögrävare till man.....

Det verkar vara något som förföljer mig genom livet...att ta död  på eller gräva ner djur. Men denna gång var jag bara med och lade över jorden, mannen fick gräva. Det var grannens uuur gamla pudel som var redo för hundhimlen. Men jag tror inte att grannen blev så imponerad över mitt skämt att vi kommer att se henne halta över kalhygget i månskenet, ylandes. Själv kunde jag se denna blinda, döva, illaluktande hund i månskenet. Mannen kom även med skämtet att eftersom hon har så mycket djur kommer det till slut bli som djurkyrkogården (Stephan King bok) ha ha ha. Kan man kanske kalla oss morbida....:)
Det var meningen att vi skulle ut med båten på kvällen för att se alla som tänt eldar. Det var en uppmaning att alla som bor i skärgården skall visa att skärgården lever även under den mörka årstiden. Men efter att ha ätit bruna bönor och fläsk somnade vi bägge två och vaknade alldeles försent. Jävla skiit, det hade varit ball och se.
Jag tror att jag har fått lite höstdepp, har svårt att komma igång med något, skjuter saker framför mig och vill helst bara ligga i sängen å läsa och sova. Men det kanske bara är en lite svacka, vad vet jag...
Puss på er så länge!

Mån-Fre

Ja, nog känns det det så, att det är tung måndag å sen hux flux är det kul fredag igen.
Hela denna vecka har jag sagt till mig själv att jag ska ta mig till bensinmacken, men icke sa nicke. Varje dag har jag tänkt på något annat, så nu börjar det bli riktig kris i tanken. Får väl se om jag lyckas idag.
Har även varit hos frisören och blivit snygg igen :) De sista dagarna har jag sett ut som en ledsen afganhund...
Helgen kommer bli lugn, möjligtvis kommer det bli båt på söndag eftersom de lovat vackert men kallt väder.
En sak till som jag sagt åt mig själv att göra i månader är att åka förbi Biltema och köpa nya vindrutetorkare, kanske jag lyckas imorgon. Tror att jag är KUNG på att skjuta upp tråkiga saker att göra. :)
Ni får ha en riktigt skön helg!
Smack smack!

Skönt att det är gjort...

Brorsan och Thomas kom på lasagnemiddag, de hade med sig pilsner och en ny kortlek. Så det blev några lir med många skratt. Men när klockan var 21.30 började det gäspas runt bordet, så då var det slut på det roliga och man borrade ner sig i soffan. lördagen bjöd på fint strilande regn, men jag trotsade det och rensade bort alla 35kärl med blommor. Det känns så defenitivt när man gör det. Då vet man att sommaren är slut slut slut. Det var meningen att vi skulle ta upp båtar, men bara för att det regnade så sköt de upp det till söndagen. Skit skit skit.....
Lördagskvällen tillbringade vi i lugn och ro framför tvn.
Wow, vaknade på söndagen med strålande sol!!!! Först frulle med rulle, sen båtupptagning å sen äntligen en skön båttur till Bullandö. Brorsan följde med och vi åt en god brunch.
Med andra ord hade jag en riktigt nyttig och skön helg, fast jag blev ju lite avis när jag såg bilderna från Motala där jag egentligen skulle ha varit. Men man får ju hoppas att jag är välkommen vid ett senare tillfälle :)
Puss på er!

Varför skaffar kvinnor barn.....

Det är en ständig fråga i mitt huvud varför kvinnor skaffar barn med män som inte vill. Varför i helvete skaffar dom barn med män som uttryckligen säger till dem : Jag vill INTE ha barn, å lik förbannat gör dom det. Ljuger att de äter piller, fast de inte gör det. Eller ringer efter att förhållandet tagit slut och berättar glatt: Du ska bli pappa och "vi" är bundna till varandra hela livet...så då kanske vi ska försöka iaf.... Va faan menar dom? Stackars jävla ungar. Tänk bara själv att du måste umgås med någon du verkligen inte gillar, men bara för att personen ifråga har bestämt alldeles själv att dig ska jag ha för evigt... Hemska tanke. Som tur är, är jag kvinna och har kunnat bestämma själv över mitt liv, men hur är det för männen som inte kan det...Va då jämlikhet. Bullshit, kvinnor utnyttjar sin ställning och bestämmer på deras villkor.
Det är ok att man känner att ens biologiska klocka tickar och att man vill ha barn, men att "sätta dit" någon stackars man tycker jag är ett lågvatten märke. Kan man då inte fixa att man gör en insimination om det är så jävla viktigt för sig.
Jag blev med barn när jag var 35år och jag blev otroligt häpen eftersom att läkarna hade sagt att jag aldrig skulle få barn, därför hade jag inte ätit piller. Visst hade jag jätte gärna velat haft detta barn, men jag såg att den mannen inte kunde vara så bra pappa som jag ville att en pappa skulle vara, och ensamstående mamma ville jag inte vara. Så jag beslutade att ta abort. Det gör mig fortfarande ont i själen, men vet att det var ett rätt beslut gentemot oss alla.
Som tur är har jag Nino som är den mest underbara dotter man kan tänka sig och därvid fick jag även en Finska som alltid funnits där. 2 helt underbara personer.
Det är underbara minnen som dyker upp när Nino var liten och jag å Finskan var på föräldrarträffar på dagis eller skolan. Tror nog att de i skolan undrade ganska mycket på Ninos föräldrarkonstillation. Men iof så ifråga satte skolan det en än gång när hon kom tillbaka från Laos och hon bodde hos mig och Mannen. För då bodde mamma i Italien och far i Vidja men hon ville bo i Bagis. "Sicken" knasig unge...ha ha ha Ja då var det mycket jidder i början. Men det lustiga var att hon var den enda i hela klassen som åt sittande middag 18.00 varje dag med "sina" föräldrar och skötte sig exemplariskt.
Jaha kära vänner nu har jag varit lite djup, men det var skönt att få skriva av sig.
Nu är det dax att trotsa väder och vind och göra lite nytta..
Massor av SMACK SMACK till er alla!

Hurra, Uggla är tillbaka!!

Vet inte om ni läste Magnus Ugglas blogg i vintras och våras. Den är iaf hur kul som helst och nu är han tillbaka efter ett uppehåll. Läs och njut på uggla.nu

Undra just vad det är på G, när jag röker smakar det äckligt....ja så där som det brukar innan en förkylning eller nått. Har ingen jävla lust att bli sjuk, men det vorde ju inget konstigt eftersom "alla" går och snörvlar.

Skulle egentligen följt med Nino till Finskan, men nu blir det båtupptagningar istället :(
Ja du Finskan, hade du bara ringt som du sa i fredags hade jag beställt biljetter och sluppit att jobba........men, men det kommer ju en dag när vi ska plocka upp båten och då behöver ju vi hjälp.
Å den där jävla solen skiner och jag sitter på jobbet och vill bara ÅKA BÅT, det är så vackert i skärgården just nu och inga båtar.
Smack!

Jag häpnar över mig själv....

Ja, jag häpnar ibland vad jag gör. I lördags när det var såå fint väder stack Mannen och jag ut på sjön. Det var egentligen meningen att Brorsan skulle med , men han fick problem med getter som rymde och båtar som inte startade. Så gullet och jag stack iväg till Lådna för att tanka, när vi gjort det pratade vi med Brorsan och de fick inte igång Sonias båt som han skulle hjälpa dem med att ta upp. Så de ville ha vår hjälp till att bogsera båten till ladan. Inga problem för Spurt-Kurt och hans fru. Jag navigerade och S-K körde i 40knop, jävlar anamma vad det gick fort. Så när vi kom till Sonia stod de som fågelholkar. Brorsan hade sagt att det skulle ta 30-40min för oss.... Det tog drygt en kvart. Sen när vi hade hjälpt dem så styrde vi kosan mot Bullandö. Då fick S-K för sig att jag skulle ta över rodret. Å det gjorde jag med bravur. Det var "skit" lätt och mycket roligare än jag trott. När Brorsan senare fick reda på det blev han jätte glad...: Va bra, då kör du och S-K å jag sitter bak och njuter. Jo hej du, det kanske är därför jag inte har visat mina talanger på sjön...SUPERTORSK är det sista jag vill bli!!!
Puss & smack!

Brorsan, gardinhatare....

Köpte skit snygga indisk inspirerande gardiner till vardagsrummet, mörk röda tunna med guldtrådar i.
Brorsan och jag har haft mycket snack om gardiners vara eller icke vara. Han är neggo till dom. De tar för mycket ljus m.m. Å så kom han igår morse, satte sig i soffan : Skaffat nya gardiner??, faan va fula dom är..
Faan va han är tröttsam...
Imorgon skall det visst bli bra väder, då blir det båtåka av!! Hurra hurra hurra!!

Ungarna är väl för "lustiga", de ringde i f.m. och skulle komma ut och äta middag, för att sen ringa några timmar senare och säga att det blir för stressigt att bara vara ute i 2,5 tim hos oss...Synd om Mannen som handlar, planerar och förmodligen redan hade börjat ett av sina långkok. Ja sådana är dom de små liven...oberäkneliga..
Men jag får gulla med mina "gubbar"
Puss på er!


Göta Kanal

Cool tant i Motala. Hade tänkt att även bada, men det fick jag inte för Finskan...
Skall ner igen nästa helg, men då får vi nog vara lite lugna eftersom "ungen" skall med. Men det kommer säkert bli lite jobbigt för henne, kan ju inte vara lätt att ha 2 galna morsor i samma rum med ett gäng skumpa...mohahahamohahaha!!
puss på er och trevlig helg!

Så många liv som kan räddas....

Härom dagen råkade Nino illa ut. (Ni kan läsa det på hennes blogg) Idag när jag läste bloggen såg jag att det var någon som tyckte att Nino var en bitch som hade anmält grabben. Och då fullständigt exploderar jag. Eftersom jag är uppvuxen med en far som var hustrumisshandlare vet jag vad det innebär. För tänk hur mitt liv hade blivit om det inte hade varit för den misären. Om alla kvinnor skulle anmäla och bryta upp från sina "bänga" män vid första slaget, då skulle många barn fortfarande ha sin mamma vid liv.
För många år sedan fick jag reda på att en man i Vidja hade under en lång tid slagit sin fru. Han hade äntligen hamnat hos polisen. Men det värsta var, att det var så många i området som visste om det och blundade. Hur i helvete kan man blunda om ens vän blir slagen. Det går inte att förstå tycker jag. Visst är det jobbigt att lägga sig i, men "tyvärr" måste man göra det. Både för sitt egna samvete och sen kan du faktiskt rädda liv. Och män som slåss behöver en massa hjälp. Om min pappa hade fått hjälp med sitt missbruk och sina tokiga hang-ups hade kanske min bror hade levt idag.
Så mina kära vänner, blunda inte även att det är läskigt.
SMACK SMACK!!!

Tick tack tick tack.....

Jaha, då är vi inne i oktober månad. Såg idag i tidningen att det kanske skulle bli lite brittsommar. Det vorde väl jätte skönt.
I fredags åkte vi till Mamsen och Papsen i Norrtälje. Mamsen fyllde år, så jag köpte 30vita rosor och blandade upp dem med mörkt röda pompom-dalior. Det blev succè. Och som alltid när man hälsar på dem äter och dricker man i massor. Hade en jätte trevlig kväll med många skratt och mycket kel med hunden Zoot. Det är en stor schäfer som jag naturligtvis inte kan låta bli. Även att ma&pa säger att han inte får gnaga på mig, å det skiter jag ju i, kommer alltid hem med ett gäng blåmärken på armarna.
Sen på lördags e.m. kom Nino och lilla valpen Puma. Jag är kär!!! Hon är sååå go och Mannen som försöker värja sig mot söta valpar hade inte en chans. Han hade lagat kycklinglever till sig, men allt gick ner i den lilla goa magen..ha ha ha!! På söndagsmorgonen var vi "barnvakter" medans "mamma" fick sova ut. Å så roligt vi hade och Mannen var som en liten hönsmorsa. Så jag sa att nu har vi blivit morrmorr och moffa...HA HA HA Den blicken jag då fick gick inte av för hackor..
Idag såg jag att vi fått tillbaka vatten i viken, så i hopp om ok väder så vi kan flytta den till ett bättre och vattensäkrare ställe.
Puss puss

RSS 2.0